Tuesday, September 28, 2010

For sale: Bike Rack, Stem, Seatpost & Fork

Used part utk dijual keadaan bagus:

1. Bike rack dari lantai ke siling boleh sangkut 2 basikal, mudah alih - SOLD!
2. Original Thomson seatpost 30.0 - SOLD!
3. Original Thomson stem 0 rise 100mm panjang 31.8 oversize clamp - SOLD!
4. Rockshox Dart 2 100mm panjang steering nak clamp 6 1/2 inci - SOLD!
5. Xpedo hurtle flat pedal (hitam), ringan 380gram sepasang - SOLD!



Semua kondisi bagus, harga dah best price tu :) minat call 012 6690374. Barang ambik sendiri di puchong. Tq
Read more...

Thursday, July 8, 2010

Panduan Kecergasan Untuk Mountain Biker

UPDATE 09 JULAI 2010: Download "Panduan Kecergasan Untuk Mountain Biker" telah dibuka bermula hari ini! Download sekarang di http://www.rajabukit.com/ sebelum server jadi terlalu sibuk :)

Salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ini. Kali ini ada berita yg baik untuk disampaikan. Bermula esok, pihak RajaBukit.com akan memberikan download percuma "PANDUAN KECERGASAN UNTUK MOUNTAIN BIKER". Anda hanya perlu melawat laman web RajaBukit.com dan mendaftar secara percuma dengan memasukkan nama dan email. Link download akan dihantar terus ke email anda.



Program ini pernah digunakan oleh pasukan marathon MTB Profesional. Ia juga sesuai untuk semua tidak kira bagaimana tahap kecergasan anda sekarang. Dengan panduan ini anda boleh:

  1. Mendapatkan kecergasan asas yang baik untuk aktiviti berbasikal bukit
  2. Menambah stamina dan kekuatan untuk kayuhan jarak jauh
  3. Menyediakan diri untuk menyertai perlumbaan, kayuhan epik atau jamboree

Jadi, kepada yang berminat lawatilah laman web http://www.rajabukit.com/ esok untuk mendapatkannya.

Pengalaman Penulis

Penulis diperkenalkan dengan program ini hampir 2 tahun yang lalu. Akibat kekangan masa, maka penulis tidak dapat menghabiskan keseluruhan program. Namun sempat menghabiskan bahagian "Base Training" selama sebulan.

Umum yg biasa mendaki Steroid Hill pasti maklum yang rata-rata rider akan menggunakan gear granny ring (depan kecil sekali) dan belakang yg paling besar. Semasa mengikuti program latihan dalam panduan tersebut, penulis mampu untuk mendaki tanpa granny ring dan melakukan 2 pusingan non-stop! Dan melakukannya menggunakan basikal Dawg seberat 14kg... Walaupun kadang2 pancit juga bila terlepas 1-2 minggu ride, masih boleh juga climb dgn granny non-stop.

Walaubagaimanapun, penulis tegaskan bahawa dakian tidak pada pace yg lebih laju memandangkan jantung (aerobic) tak cukup kuat:) Sebaliknya lebih menggunakan kekuatan kaki (anarobik) dengan pace perlahan dan lebih relak (latihan bagi tujuan ini juga disediakan di dalam panduan tersebut).

Apa yang pasti, hasil pengalaman ini meyakinkan penulis bahawa panduan tersebut memang berkesan digunakan mengikut kesesuaian kecergasan individu. Dan hasilnya berbeza, namun pasti lebih baik dari sebelumnya.

Disclaimer

Apa-apa program sekalipun, pasti hasilnya berbeza mengikut tahap fizikal dan kecergasan individu. Anda tidak akan menjadi POWER sekelip mata! Tapi, jika anda seperti penulis yg lebih suka 'leisure ride' di hujung minggu, panduan ini memang baik untuk mengekalkan tahap kecergasan asas semasa berkayuh supaya lebih relak dan tidak terlalu letih.


Read more...

Wednesday, June 30, 2010

Dakian Non-Stop vs Mental

Salam pengunjung blog sekelian :)

Merujuk pada tajuk post di atas mungkin rata-rata sudah maklum - ia antara perkara paling dibenci tapi dibuat juga berulangkali. Dah nama pun basikal bukit, bak kata seorang teman, "Takat nak relak2, baik main chess!"

Malangnya tak semua yg ada basikal bukit tu, larat naik bukit pun. Sebahagian terjebak kena 'racun'... yg lain pula 'ter'join atas 1001 sebab yg lain. Tapi dah pegang basikal bukit, kena juga naik bukit!

Post kali ini mungkin sesuai bagi mereka yg baru berjinak-jinak dgn MTB atau yg masih cuba utk melakukan dakian bukit panjang yg pertama secara non-stop. Kita ambil contoh mudah 'Steroid Hill' di FRIM. Bagi yg diluar KL, ambil saja mana-mana bukit dgn ketinggian lebih 200m dgn jarak dakian minima sekitar sebatu atau 1.5km.

Penulis pertama kali mendaki 'Steroid Hill' sekitar tahun 2005 & berjaya melakukannya NON-STOP! Tapi tak semudah yg disangka pun :) Pernafasan cukup huru-hara. Nasib baik pada tahun tersebut, tidak terlalu ramai yg mengunjungi bukit ini. Jadi walaupun slow, selalunya takde org tengok & potong pun :) Tapi pernah juga sekali kena 'tapau' dgn uncle umur 50... Walaupun begitu, point post ini adalah utk mendapatkan 'base fitness' sebelum 'push' ke tahap seterusnya.

Seperti kebanyakkan rider beginner lain masa tu, penulis hanya berbekalkan satu hardtail 8spd (Giant Yukon), Helmet IronMag (besar giler), Spek Hitam pasar malam, Jersey Bola MU Siam & kasut beli kat Giant! Tengok kat bawah ni...


Hari2 awal di Frim, 2005

Untuk pengetahuan, penulis bukan atlit & tak pernah dapat pingat dlm acara sukan sekolah. Basikal pun nasib baik tidak terbeli Lerun setelah disergah dgn seorang kawan supaya pergi jenguk kedai KSH Taman Tun.

Dipendekkan cerita, berikut adalah apa yg penulis lakukan utk dakian pertama tersebut. Teknik yg sama juga telah digunakan kemudian utk mendaki terus dari Steroid Hill ke Helly Pad/Mango Hill/Salem secara NON-STOP! Sesuatu yg jarang dilakukan oleh mana-mana rider yg mengunjungi FRIM.
  1. Kunci utama adalah mental - ini sahaja yg ada pada orang yg tak larat. Dan dari sini datangnya target.
  2. Sebab dah tak larat, maka kayuhan adalah yg paling slowwwww... terus guna gear yg paling ringan.
  3. Utk melakukan non-stop bermakna tidak boleh berhenti! Jadi kayuhlah paling slow, tidak perlu push utk laju. Yang paling penting - pusing crank tu satu, satu dgn segala kudrat yg ada.
  4. Bila sudah terlalu slow, kadang2 speed meter pun tunjuk 0km/j... maka imbangan pun kelam kabut. So, pusing hendal ke kiri kanan utk imbangan. Lainlah pada yg dah master teknik 'track stand', maka relak je la.
  5. Muka kena tebal & buat tak tahu saja! Maklumlah dah slow, maka adalah yg potong. Biarkan & tak perlu kejar... layan diri je.
  6. Tak payah kira masa. Ambil masa selama mana pun asalkan crank tu pusing & tak berhenti. Pejam celik, sampai juga ke puncak nanti.

Yang penting adalah menghabiskan dakian tersebut sekali harung. Selepas itu bolehlah membuat penilaian apa yg boleh diperbaiki. Mungkin, bila sudah berjaya maka keyakinan pada kemampuan diri sendiri akan bertambah. Kalau kali ini purata kelajuan adalah 5km/j, next time boleh try 6km/j pula dan begitulah seterusnya.

Mungkin juga boleh adjust mana-mana setting yg patut utk memudahkan dakian seperti menukar stem yg lebih panjang dll. Anda boleh juga bereksperimen dgn gear yg sesuai, bergantung kepada tahap kecerdasan diri.

Aerobic vs Anarobic

Mungkin ramai yg tidak perasan perkara ini. Ianya berbeza bagi setiap orang. Sebagai contoh di antara Lance Armstrong & Jan Ulrich - 2 ikon rider utama di Tour de France.

Bagi Lance Armstrong, beliau biasanya akan menggunakan gear yg lebih ringan tetapi kayuhan yg lebih laju. Ini kerana Lance mempunyai kelebihan dari segi Aerobic (jantung). Manakala Jan Ulrich sering menggunakan gear yg lebih berat kerana punya daya Anarobic (kekuatan otot fizikal) yg lebih tinggi. Dapat bezakan?

Yang Mana Satu Kekuatan Anda?

Ini anda kena rasa sendiri. Bagi kebanyakkan yg pernah menjadi atlit seperi larian jarak jauh, mereka pasti punya kelebihan dari segi aerobic. Bagi yg seperti penulis, bukan atlit, maka secara dasarnya akan ada kekurangan dari segi aerobic.

Bila berkayuh laju, atau menggunakan gear ringan terlalu laju, maka akan cepat habis angin. Jadi antara penyelesaian yg boleh dilakukan ialah latihan utk kekuatan kaki atau anarobic. Teorinya adalah dengan menggunakan gear yg lebih berat tetapi kelajuan kayuhan yg sederhana. Maknanya kita akan kayuh lebih berat ketika climb, tidak terlalu laju tetapi akan rasa lebih relak, jimat tenaga utk jangka masa panjang.

Dlm kebanyakkan kes, tidak perlu berlumba atau kejar mereka yg potong anda. Mungkin mereka punya kemampuan aerobic yg tinggi & mengejar mereka akan hanya membuang masa & menghabiskan tenaga & angin anda.

Tapi diingatkan bahawa tip ini tidak sesuai utk semua orang. Ia bergantung kepada kemampuan individu yg berbeza.
Read more...

Tuesday, June 22, 2010

Jimat Duit Upgrade & Maintenance MTB

Post kali ini adalah berkenaan benda paling penting pada basikal... tiub! Pada yg naik hardtail pasti juga selalu terpancit bila mengisi kurang angin pada tiub belakang supaya basikal tak rasa keras sangat.

Sebelum ini penulis pernah post berkaitan pembelian tiub biasa dari kedai basikal utk jimat kos. Harga cuma sekitar RM6-7 sahaja (Shredder Valve). Ada org mengatakan ianya berat, tapi jgn lupa hampir hari-hari kita pegang kertas putih 80-100gram. Ada rasa beza berat ke? Tapi itu terpulanglah pada kemahuan masing-masing.

Selalunya bila pancit, kita kadang-kadang akan tampal. Ada juga yg agak berduit tu, tukar buang terus! Bagi yg nak jimat, ini penulis nak bagi satu tip terkini...

Lihat foto di bawah ini, kiranya boleh kenal ke dgn tape warna hitam tu?



Ini merupakan tampalan teknik terbaru yg aku guna. Koyak & tampal saja. So far dah dekat setengah tahun guna tiub macam ni. Mula-mula ada juga keluar angin selepas beberapa hari, tapi selepas diulang pam setiap kali - lama-lama dia jadi normal macam tiub biasa.

Kalau nak beli set tampal yg baik pun ok, cuma ada lagi cara yg lebih murah! Beli set utk mekanik seperti di bawah ni. Kira berjanggutlah nak habiskan! Harga cuma RM10 sekotak termasuk gam. Kertas pasir beli je di kedai hardware RM1-2.



Nak Tukar Fork Ke?

Satu lagi dilema yg sering melanda mereka yg baru berjinak-jinak dgn kayuhan offroad, terutama yg melibatkan descent(downhill) yg agak kasar - maka jam-jam tu juga rasanya nak tukar fork!

Tapi fork bukan barang murah. Salah beli tak puas hati & tukar lagi. Dan bukan pula semua org poket jenis gemuk, yg berat dgn syiling adalah :)

Untuk itu penulis kongsikan beberapa tips awal yg boleh dicuba dulu terutama mereka yg masih menggunakan fork entry level spt Dart, Spinner, XCM dll:
  1. Try loosekan sedikit siku & lutut juga genggaman pada grip. Guna sendi-sendi tersebut sebagai extra suspension yg membantu menyerap hentakan. Ini boleh mengurangkan kesan hentakan pada bahu & lain-lain bahagian badan.

  2. Jika anda punya berat badan jenis heavyweight (sekitar 75kg keatas), cuba gunakan saiz tayar yg lebih besar seperti 2.3 berbanding saiz asal 1.95, 2.1 atau 2.2. Ini akan memberi lebih kusyen pada basikal & perjalanan akan dirasakan lebih smooth.

Mungkin ada yg mengatakan berat & sekali lagi tip ini bukan utk semua org. Pokoknya, jika anda tak cukup fit, tayar kecil mana pun akan tetap tolak naik bukit :) Alang-alang tolak, biar puas turun!

Bila dah ambil keputusan utk tukar tayar besar, tiub lama masih boleh digunakan. Ini kerana walaupun tiub itu mungkin tertulis saiz 1.95, tetapi ia boleh cukup kembang utk tayar yg lebih besar.


Read more...

Wednesday, June 16, 2010

Kenapa Tukar Basikal Besi?

Hi, bertemu lagi di post yg ke-2 selepas bertapa sekejap :). Seperti yg dijanjikan... penulis akan cuba untuk update semula blog sekerap mungkin dengan info-info bermanfaat yg boleh dikongsi bersama.

Kenapa Tukar Basikal?

Ramai di antara kita yg seringkali upgrade basikal atau tukar frame dgn pelbagai alasan. Lebih sukar sekiranya ia melibatkan basikal yg sudah sebati & telah digunakan bertahun-tahun. Begitulah dgn Kona Dawg yg telah menjadi teman di trail sejak 2006. Khabarnya kini, frame tersebut sudah berpindah milik sekali lagi, dari Serdang ke Rawang.


Kenangan bersama Dawg & kembarnya (masih belum jual)

Setiap orang punya citarasa tersendiri. Selain bentuk rupa, geometry & kesesuaiannya adalah pilihan. Bagi penulis, geometry & kesesuaian adalah pokok utama. Pengalaman sedikit sebanyak membolehkan penulis merasai perbezaan ketara bagi setiap kategori rekaan frame.

Berbulan-bulan sebelum mengambil keputusan menjual Dawg, penulis lebih banyak menghabiskan masa menunggang Fire Mountain, sebuah hardtail entry level juga dari Kona di trail yg lebih teknikal seperti Kiara & Putrajaya Challenge Park.



Kenapa Kona?

Simple! Kerana Kona mempunyai head angle yg slack (kurang 70°), membuatkannya lebih selesa ketika menuruni bukit. Harus difahami, lebih slack angle tersebut, steering akan menjadi lebih slow dan stabil ketika menuruni bukit. Ini berbeza dgn kebanyakan basikal XC lain yg lebih gemar menggunakan head angle sekitar 70°-71° utk quick steering. Insyaallah bahagian ini akan dibincangkan di post lain jika ada kesempatan :).

Satu lagi, penulis juga lebih gemarkan frame bersaiz kecil (15") & bukan 17" yg sesuai dengan ketinggian (167cm) seperti basikal pertamanya (Giant Yukon 05').

Selepas sekian lama mencuba pelbagai frame spt Scott Scale, DaBomb, Giant, Kona dll... penulis dapat merasakan terdapat sedikit kekurangan pada bahagian belakang. Walau menggunakan frame kecil, masih dirasakan terlalu panjang & bahagian belakang dirasakan tidak cukup compact. Pendek kata penulis perlukan frame yg lebih compact - besar sedikit dari BMX kot...

Dalam masa yg sama, penulis lebih banyak ride di kategori All Mountain (boleh lihat slide foto Flickr! di bahagian kiri blog ini) dan perlukan HT frame yg boleh masuk Fork sedia ada (Marzocchi All Mountain SL) dgn travel 120mm-160mm.

Dalam senarai ketika itu adalah kesemuanya Hardtail All Mountain/FR seperti Transition TransAM, Cove Stiffee FR & NS Surge.

Basikal Besi NS Bikes Surge 08'

Sebenarnya penulis lebih meminati Transition TransAM bermaterial Chromoly. Ia berbeza dgn aluminium dari segi serapan hentakan utk batu-batu kecil yg dirasakan lebih smooth. Ianya lebih berat berbanding alloy namun punya kelebihan dari segi feel seperti yg disebutkan di atas. Namun kesukaran mendapatkan harga dari dealer tempatan termasuk harga yg tinggi utk belian dari luar negara (USD599) telah membantutkan hajat tersebut.

Akhirnya penulis memilih untuk membeli NS Surge stok 08' tetapi baru dari Rhythm Imports (Australia) . Ini adalah model terlaris yg sering kehabisan, terutama model 09 ke atas kerana materialnya dipertingkatkan menggunakan Chromoly yg lebih bermutu tinggi.


NS Surge 08' bersama majoriti stok part 06' Kona Dawg!

Faktor tubing yg simple (bulat basic je) dengan siapan satu warna lebih menepati citarasa. Walau bersaiz kecil, NS menyatakan feel adalah seperti saiz 17" utk kayuhan XC. Memandangkan ianya frame Freeride... geometrynya juga berbeza. Ia boleh menampung fork dgn travel maksimum 160mm dengan head angle 66.3° (ini la yg aku cari!). Chainstaynya juga lebih pendek berbeza sekitar seinci berbanding frame XC.

Kelebihan & Kekurangan

Tiada yg sempurna ada pada setiap frame. Jadi faktor pemilihan adalah bergantung kepada bentuk tunggangan yg kita mahukan.

Jika anda lebih meminati trail seperti FRIM, Elmina atau trail XC yg lain, maka HT XC yg biasa sudah memadai. Namun bagi penulis, selain faktor keperluan berkayuh, faktor keseronokkan lain lebih diutamakan seperti menuruni lembah single trail yg sedikit teknikal ditambah sedikit drop & jump yg sederhana. Maka dengan itulah penulis memilih frame NS Surge yg walaupun dibina utk Freeride, tetapi cukup ringan & sesuai dgn setup All Mountain.

Frame ini mempunyai berat 2.75kg (saiz 15.5"), hampir sekali ganda lebih berat berbanding frame XC biasa. Namun binaan penuh masih lebih ringan berbanding mesin All Mountain Kona Dawg sebelum ini.

Perbezaan ketika menuruni bukit berswitchback lebih ketara dgn chainstay yg lebih pendek lebih memudahkan kawalan bahagian belakang. Cuma, geometry begini lebih memudahkan utk wheelie dan ianya amat dirasakan ketika pendakian yg curam, kerana bahagian hadapan lebih mudah terangkat. Fork Marzocchi dgn minimun travel 120mm jelas tidak membantu kerana selain agak tinggi, low speed compression juga kurang baik (bouncing sana sini). Namun fork ini cukup baik ketika menuruni bukit pada kelajuan yg agak tinggi.

Apa Pilihan Anda?

Adalah diharapkan dengan post ini, sedikit sebanyak dapat membantu mereka yg masih kurang faham dgn faktor geometry frame yg boleh mempengaruhi bentuk tunggangan masing-masing. Adalah cukup memuaskan sekiranya anda dapat setting satu basikal yg sesuai dgn saiz badan dan corak tunggangan anda seperti contoh basikal di bawah ini. Seksi kan?



Banyak lagi yg ingin dikongsikan penulis bersama anda, pengunjung setia blog ini jika berkesempatan. Untuk pengetahuan, satu page di FACEBOOK sedang diselenggarakan utk kita peminat-peminat mountain bike tempatan boleh berkomunikasi secara lebih ilmiah berkaitan teknik, part, trail dan lain-lain yg berkaitan dgn MTB.

Penulis menjemput semua yg berminat utk menyertai page di FACEBOOK tersebut. Jemputan akan dikeluarkan sekiranya segalanya sudah bersedia. Jadi, kunjungilah blog ini selalu utk UPDATE terkini!

Read more...

Friday, February 19, 2010

Opppsss!!!

Ini bukan tergolek! Tapi 'Freestyle'. Gua tengah demo depan seorang peminat.


Read more...

Tuesday, February 9, 2010

Dawg ke Sungai Besar

Dawg kini milik orang Sungai Besar! Photo by yours truly... Sunday February 7, Putrajaya Challenge Park.



"Turun tangga tak rasa woiii!!". "Baru kau tau!"


Read more...

Thursday, January 14, 2010

Basikal Besi dari Australia

Ini basikal besi, bukan aluminium. Nak Chromoly budget limited... Apa beza Steel dan Chromoly? Mana nak letak bottle cage ni? Huh... Memang takde tempat nak letak!




Dawg dah jual. Owner baru sekarang sedang bergembira membelai spring Vanilla rear shock. Still tak boleh ride, fork takde. Apa barang dawg pakai RS DART?

Fork aku tak jual. Bike XC Fire Mountain tiada masalah, cuma selalu pancit bila downhill langgar batu. Aku malas sikit nak pilih line!

Aku nak yang lebih simple, boleh run 140-160mm fork, tetapi hardtail! Boleh freeride tapi cukup ringan untuk All-Mountain pasal aku kayuh XC tak laju. So, steel/chromoly material paling baik. Ada 2-3 pilihan, Cove Stiffee FR, Transition TransAm... semua kedai tak jual. Kedai sibuk jual basikal aluminium dipateri di Taiwan.

Basikal kuning ini sudah belayar dari Australia ke Malaysia. NS (NorthShore Tested) Bikes Surge 08. Sampai di malaysia terus dibelai kastam secara lembab, banyak kaunter semua kena pergi untuk cop borang berkeping-keping salinan sambil di bantu oleh pekerja tua yang hisap rokok dikaunter.

Basikal besi mesti lebih berat... Dekat 3kg. Jadi kalau ada yang potong aku di mana-mana trail, bukan pasal dia laju... tapi basikal aku yang berat!


Read more...