Tuesday, August 12, 2008

Tragedi 3 April, Stop Mountain Biking?

Apa jadi jika ini menimpa anda? Motorbike crash, cedera kaki yg sampai sekarang belum pulih sepenuhnya. Tengoklah photo berikut (gambar agak grafik, jgn muntah plak!).



Tragedi menimpa aku pada 3 April sudah. Yup! Memang kakiku berlubang, 2 hari darah tak berhenti keluar. Masuk kini sudah 4 bulan, baru luka tertutup namun kesan kulit belum pulih 100%.

Ankle? Rasanya tak sekuat dulu. Sedikit sebanyak mengubah persepsi mountain bikingku. Kini lebih pada fitness since kegiatan tu tiada efek negatif pada sendi. Jika drop/jump atau kerja2 seksa diri yg lain, kaki kiri cenderung utk terkeluar geliat sedikit. So, la ni avoid segala macam flat landing bla bla bla. Bawah 3ft je bla bla bla. Nasib baik boleh kayuh lagi, walau mula2 dulu mak aiii... pedih ngilu bai! (tapi kayuh gak dgn kaki bertepek ubat kuning). Hampir pencen jual basikal.

2 comments:

AO said...

Adusss..... Ngilunya pindah sampai ke sini....

heero yui said...

loo ari tu tengok ride mcm ok jer terukk tu belubang tu