Sunday, July 20, 2008

Republic of Puchong di Kiara

20 Julai 2008. Plan asal ke Batu Dam dibatal & bertukar ke Kiara (bagi memenuhi permintaan seorang member). Set utk ride 8.30 & bertolak dari Restoren Benazir Puchong pukul 8. Tapi pukul 8.30 masih lepak makan roti canai (sori Mie kena tunggu pulak, faham2lah warga veteran ROP).

X-junction

Pukul 9 lebih baru mula ride. Sebagai memberi semangat, aku beritahu seorang member yg 1st time ke Kiara, "Tarmac climb 500meter je" (sori bro, gurau2 hehehe). Tak kisahlah, yg penting semua sampai atas, kayuh atau pun tolak.


Lepak dulu menunggu yg lain


Miss ROP


Downgiller... Fauzi Dabomb!


Kuda Besi, laju siot dia climb!


Frame baru Ezam, NRS 3


Fimi, sambil climb pun boleh sembang!


Chief Republic of Puchong, Bro Enol

2k loop

Tak semua yg nak turun loop ni, ada yg memilih utk lepak di pondok guard turunkan heart rate. Pasal, habis loop ni kena climb semula, semput. Pada yg turun semua layan.


Downhiller ROP, Abg Ijan


Macam sliding bike je...


Shah yg coollll...


Fimi, jumpa teknikal je dia bantai gelak hehehe


Bro Enol, Apa barang tolak!!!

Descent ke Taman

Habis 2k, lepak lagi. Punya la lama borak2. Tak sure nak pergi mana. Ramai juga yg baru kali pertama ke Kiara, so terpaksa pilih loop yg agak 'mudah'. Akhirnya, kami climb ke wall ride & turun di situ. Baru turun dah ada yg tergolek gara2 bump jump selepas wall ride tanpa melihat switchback yg ada selepasnya.


Fimi layannnn....


Fauzi pun layan...


Ezam, amacam NRS ok tak?

Liku2 selepasnya semua layan, & aku berhenti beberapa kali utk pastikan semua berkumpul semula, sebelum memilih laluan yg lebih mudah (skip trail DH race), dan keluar di loop carnival menuju ke parking taman.


Pitstop sebelum pilih loop

Sebelum habis ini ada yg sudah 'chicken out' ke tarmac berhampiran mungkin akibat tangan & kaki yg sudah terlebih menggigil terutama yg pakai hardtail. Keseluruhan, ride pendek sahaja kurang 1 jam, cuma lepak yg lama. Habis ride lepak lagi.


Jaga! Anda downhiller lalu tu!!!


Jiran sepakat membawa berkat hehehe...

Lagi gambar2 di: http://republicofpuchong.blogspot.com/

Total Riding Time : 51.38
Distance : 7.68km
Average Speed : 8.9km/h
Maximum Speed : 34.2km/h

0 comments: