Monday, June 9, 2008

RRI Selepas Hujan

Hari dimulai dengan hujan sedari malam. Hmm.. it's gonna be wet & slippery. On tetap on. Cancel??? No way! "Pukul 8 berhenti la tu". Park di caltex sekitar jam 8 bersama Riza. Mie muncul sejurus kemudian dikuti dgn Mike. Hujan teduh sekitar 8.30 akhirnya. "Nak lompat ke tak?", "Errr... kita tengok la nanti".


Selepas 2 minggu tak mandi, pekena pula wider bar

Kami buat 2 loop (consider 1 & a half). 1 long offroad followed by descent (& huha jump session) & climb semula tarmac utk ulang descent. Met with another 2 riders, rasanya cuma 6 org ride RRI hari ni.

Fisrt Round

Macam biasa, masuk doubletrack kebun getah yg basah. Percikan air memasuki segala lubang yg ada di muka. Lalu climb kerikil & pondok aci, segala pemandangan biasa. Berhenti di pondok sekadar sebentar, sambung semula dan lepak di puncak tangki RRI. Redup.


Hari yg sepi di Bukit eerr... Kerikil kot?


The famous Tangki! I'm on top of the world, oppss... RRI!

"Dah lama tak utilise travel fork ni". "Bila kali terakhir aku rendahkan saddle utk descent?". Itu 2 perkara yg lama aku tak buat. Well, kali ni layan, drop seatpost & adjust travel fork ke full 160mm. "Err... aku pakai wider bar, 27" low rise". Tengok macam mana rasa. Weee... turun, aku lead. "Hmm... memang licin!". Up, up di ramp Mat Jamil, landed safely & stop, tunggu yg lain.

"Ko nak try? Aku ambik gambar". "Cancel la yg lain, licin la". Ok, so berganti2 try, miss clip lebih kurang, terduduk atas tayar etc, tapi takdelah yg tergolek 'dawg'.


Mike & Trance 3, full XT setup!


Dah lama tak tengok TBolt terbang...

Descent hari ni ok, dah ingat line, ruts etc. No incident at all. "Ok, 1 round lagi!". "Bro, ikut tarmac la, takkan nak offroad lagi?".


Meniti titian usang


Aduh... bergegar "Ball Bearing"!!!

2nd Round

Climb balik ke tangki melalui tarmac, borak2 dgn 2 rider lain then terus proceed ke descent lagi sekali. Sempat cilok rider depan (sori bro!) dan terus hingga ke penghujung laluan. Tangga teres rasa makin menggegarkan & wahh... semput, gigil lutut & lagi penat dari yg pertama tadi.

"Hmm... mana yg lain ni?". "Ok la, wa standby 'cam' nanti shoot lu org semua!". Sempat belek2 previous shot tadi, baru la nampak bayang diorang. Ok, action!!!


"Memang ada beza la Recon ni!


Org turun tangga pki kaki, lu pki basikal???

"Bro tadi jatuh la, kat longkang hari tu!". Apa nak buat, laluan tu agak tricky & tak nampak dari atas. Tapi semua ok, so cukup utk hari ni, "Jom minum!".


Habis dah pun, jom minum!

Total Distance : 9.62km
Riding Time : 1.00.14
Average Speed : 9.5km/h
Maximum Speed : 39.8km/h

2 comments:

tornadoes28 said...

I like your pictures and your mountain bikes look really nice.

heero yui said...

dasat tul korang yer aktif tul merata korang ride