Tuesday, May 20, 2008

A Journey to the Unknown

Mana nak ride ni? Came last Friday pun tak sure. Last minute baru decide, tempat biasa tapi, "Boleh ke ikut jalan trail itu & ini?". "Ok, pukul 8 park depan Tokong". ON!

First few kilometers macam biasa, warm up. Skip simpang pertama ("Lain macam je Bro?") ke laluan, oh well... dah lama nak masuk tapi tak masuk. This time pun tak masuk juga.

I'm not gonna miss this one!

"Tu arah ke mana tu?". "Tu pusing keluar kat belah sana pulak, ok?". "10 minutes!". Di mana & trail mana? Mereka yg familiar & pernah lalu akan tahu. Tak apa, kita skip climb, at least buat 1 loop & see, ok! Anyway, climb yg satu ini memang terasa cukup berat, so after few spin we gave up.


Kat mana ni?... err, macam pernah nampak!


Wassuppp!!! Depan tu ada climb baik punya, mau naik?

But, please la... 1 round. "Ok! aku ikut ko je". Hmmm... satu round sekitar 2km, not bad. It's a trail less traveled, semak sini sana & oh my... apa tu??? Ini kesan sodokan 'Jungle Khinzir' (sebut dalam hati). Jangan tegur.

Finally, selepas satu pohon tumbang menyembah bumi & satu sesi tolak ("next time bawak cangkul, boleh repair ni Bro!"), completelah satu round. "Next time lepas climb kena masuk sini, wajib!".


Nak bawak cangkul ke next time? Licin ni!


Hei, I see the light... ada harapan!

On the way out... eh eh macam kenal, oh my old Flux! "Eh Bro, helmet baru la... hehehe". Apa khabar Flux lama tuan baru!

Total Distance : 13.92km
Total Time : 1.10.43 hour
Average Speed : 11.8km/h (relak la, why hurry?)
Maximum Speed : 45.1km/h

0 comments: