Monday, May 12, 2008

Frim with Republic of Puchong

All set utk ride Frim Ahad 11 Mei. Last minute dpt sms dari Kay mention yg ROP (Republic of Puchong) pun mau join. No prob, ON! So, Ahad 8.30 park depan tokong.

Ahad... on the way ke FRIM, kring kring! "Hello, aku nak mintak maaf ni, aku baru bangun tido", sayup je suara Mie. "Wei, cepat keluar pki baju tu jugak!". Tak jadi hal, hari ni korum ramai lebih dari biasa. ROP ada ahli baru? yup!... di tambah dgn member jomkayuh.com bla bla bla.. ramai + one chinese girl (melanie) & BF. BF jogging saja??? Whatever, tapi group ni stick together dari mula ride sampai tamat (except.. of course her BF la.. donno jog sampai mana?).

Route? Err... Dreamtrail - Bkt Hari - Steroid - 501 (Burung Hantu), amacam? OK, SET!!! Off we go.


Tarmac climb Bukit Bujang

Trail Balau - Dream Trail - Rover

Cuara redup. Climb slo-mo ke Balau sebelum masuk ke Dream Trail. Wait n' Go khusus utk rider di depan, buat pit stop utk slower rider catch up balik. So, ride-regroup n' ride-regroup sebelum tamat di Rover.


Ramai2 masuk Balau Trail


Melanie SOLO... where's the other?


Best aaa ini macam, sejuk tak?

Habis Dream Trail, ramai yg termimpi. So, letak kaki & turunkan heartrate dulu sementara menunggu last group sampai. Trail berhampiran pokok besar yg tumbang nampaknya dah 'clear' kecuali sebuah lagi pokok sebelumnya, kelihatan semakin merendah ke bumi. Opss, ada yang kena pacat? Cepat check semua. Ok, "Jom sambung balik!".


Plan asal aku dgn Mie je, skrg kira tengok?


Steady Bro! Layan


Adegan kejar-mengejar


Habis basah baju gua!

Bukit Hari - Steroid

Tamat Rover terus proceed ke Bukit Hari. Hey, wait! "Apahal tu?". 'Gonggok Gergasi' naik tayar bro! Ok, beri laluan & sambung ride semula.


Boleh cuba pegang tak pakai glove tak?

Hari ni majoriti climb Steroid non-stop, but felt a bit 'pancit' lah. Maybe terkenan penangan Dream Trail yg berjaya suck up 'NRG' hamba2 ni semua. Layan. As usual, clear Steroid terus lepak chit-chat ntah hapa2 & "smile, you're in candid camera!".


Lepak2 tunggu orang pancit hehehe...


Apsal tiba2 ramai senget ke kanan?

Balik Wei... Nasi Lemak - 501 (Burung hantu?)

Mission accomplished! Climb sudah, XC sudah, descent sudah & teknikal pun sudah. Time utk nasi lemak. "Jom kat waterfall, pukul 1 pun ada lagi nasi lemak!". "Ye ke?". Kejor yeop kejor.


Upacara control 'angin perut' sebelum chicken ke 501


Shah layan jiwa di 501


Yippi... dah habih boleh pi makan


Control bro... control, ada burung hantu kat blkg!


Cool bro, layan!


Allo... ada burung ke hantu kat dalam?

Turun masuk 501, descent & singletrack lebih kurang dan menuju terus ke waterfall. "Mana ada nasi lemak oi?". Aiseh kempunan la nasi lemak kukus Abg Kelantan ni.


Balik wei... nasi lemak dah bungkus!

Mee Goreng Tujuh, Bubur Nasi & Air.. err... berapa mau?


Burrrpppppp!!!!!!


Jumlah cawan & pinggan yg tidak seimbang dgn jumlah perut

Di mana ada gerai di situ ada mee! Last2 semua mengisi perut di kedai makan berhampiran entrance FRIM mengadap tokong. "Eh.. Melanie, where's your BF?". "Itu pun sampai". Bro, next time bawa bike, we ride together okey? Overall semua ok, fun, happy, kenyang... bla bla bla blah! Balik.

Total Distance : 17km
Riding Time : 1.28.00 hour
Average Speed : 11.8km/h
Maximum Speed : 44.8km/h


Click close(x) utk replay slide. Enjoy!

1 comments:

Riza said...

Waa.. nampak macam best. Rasa menyesal lak tak ikut. Takpe... next time kut.