Tuesday, April 29, 2008

Giro Xen Finally Arrived

My long awaited Giro Xen finally arrived selepas 3 minggu. Phew! Why take so long lah? Guna USPS (United States Postal Service, hmmm.. dulu sponsor Lance Armstrong?) shipment maknanya package ni akan melalui procedure pos biasa. Never thought of that, really. Basically it's cheaper, safer but slower. Nevermind that. Kalau guna DHL atau UPS, normally boleh sampai sekitar 4-5 hari ke muka pintu.

So, pagi2 lagi terpaksa pergi ke Pos Besar KL utk claim package tu kerana 'insured'. Oh! "barang insured kena datang ambik dik, kita tak hantar". Whatever. As long benda tu sampai dgn selamat.


Sampai juga akhirnya... yahooooo.com

Back then, aku dah survey harga Xen. Susah nak dapat. Found one at Joo Ngan. Oh mak! RM520??? Setengah ribu just utk letak kura2 atas kepala? Hmmm... Fox Flux aku pun dapat RM280 mula2 dulu, now maybe sekitar 300 something. Tapi dah rezeki. Dapat satu deal menarik di internet utk Xen 07. Lepas campur shipping harga still affordable, if not cheaper dari Flux.


Am I sexy? Lagi sempoi...


Simple fit... sedang2 saja!


Good coverage utk All Mountain helmet


Lebih selesa, at least utk kepala aku

Compare dgn Flux dari segi weight, it's definitely lighter. Xen 336g dan Flux 372g. dari segi fitting, aku rasa Xen fits better ke kepala aku dgn feel yg lebih round compare dgn Flux yg agak ketat di bahagian side. Not to say Flux tak bagus but, in this case Xen scores better lah. Rupanya juga lebih simple, & that's why I like it!

And, my kids loved it too


Hehehe... ngam le!


Tra la la... hepi hepi!

2 comments:

RuDoN said...

Salam...
sy nak tau kat website mana tuan beli giro xen nie? kat ebay ke?

p/s sy baru nak belajar2

Alimuddin Shahid said...

RuDon, try wheelworld.com!