Tuesday, March 4, 2008

Ride & Recce RRI

Pagi Ahad 02/03/08, bersama Wak dan Izamy. Pukul 10 bermula dakian tarmac memasuki RRI, terus ke penghujung tarmac utk memulakan recce. Pandangan pertama kawasan ini memang terlalu curam. Melihat keadaan, byk kerja yg perlu dibuat.


Wak sedang survey laluan sesuai

Laluan recce ini akan menurun ke trail XC. Dari situ recce bersambung hingga menemui satu laluan yg akan melalui parit kecil dgn air mengalir. Mungkin berpotensi untuk di bina ramp atau titi untuk melintasi parit tersebut.


Gap jump atau bridge?

Selepas puas menjelajah & menolak basikal, rasanya memadailah utk hari itu. Kami akan kembali di lain hari utk kerja2 seterusnya.

Recce report sepertimana yg dipost oleh Wak http://bikintrail.blogspot.com/

Seterusnya kami keluar dan menuju ke tempat ramp. Sedia menunggu adalah Udang, Rizal & Herman. Terdapat satu ramp yg baru dibina oleh Wak & D' Gang selepas siap drop yg agak tinggi tempoh hari. Ramp ini walau pun tidak tinggi tetapi berkedudukan agak sedikit mendongak.


Tidak tinggi, sekadar mendongak


Double trouble!


Landing juga agak sedikit mendongak

Beralih pula ke ramp berkembar atau lebih dikenali dgn panggilan Ramp Mat Jamil.


Double ramp, drop to flat. Pilih size mana suka


Everybody can do this... pump dulu


And launch... weeeeeeeee


Geng perasap Trail, dari kiri: Izamy, Udang & Rizal

Di freeride line ini sudah terdapat 4 ramp/drop. Untuk full descent pun 4 ramp juga. Hari itu juga, Wak sempat me'recce' laluan descent yg lain pula. Bila selesai descent, kami kembali ke Caltex dan mengakhiri sesi di meja makan restoren sarapan tadi.Ada free, ride!
Regards

0 comments: