Monday, March 31, 2008

Bash Bandar Tasik Puteri

Date: Sunday 30th March 2008
Venue: Bandar Tasik Puteri (BTP), Rawang


Sekitar jam 8 aku berjumpa Ejau & Izamy di Hentian Jejantas Sg Buloh. Han masih dlm perjalanan, so kami terus ke BTP & berkumpul di sana. Selepas register & bertegur sapa dgn Haris Kelolo (hares) termasuk seorang member lain dari BTP, baru Han tiba bersama Eric. Kay & Shah muncul sejurus sebelum bermula briefing.

Han, Eric, Ejau, Izamy & aku register utk long loop manakala Shah & Kay scenic loop. Trail majoriti adalah laluan kebun kelapa sawit beserta beberapa laluan menuruni teres.


Laluan bersih di rimbunan pepohon sawit


Para riders di pertengahan jarak perjalanan


Litespeed Titanium HT


Han & Eric sebelum kehabisan air, smile...

Halfway kami bertemu dgn seorang budak yg menjadi guide ke beberapa laluan alternatif. Aku sempat follow budak ni menuruni beberapa teres. Dgn confident dia roll smoothly semua teres tu tanpa turun & tolak, sebelum memberi laluan. Not bad!


Kecil-kecil cili padi, turun teres tak tolak tu!


Where to go?


Good Ol' Stumjumper!


Turun teres, atas atau tepi basikal... tolak!


FS heaven!


Riding solo


Keluar dari teres terakhir sebelum terjelir di tengah panas

Selepas beberapa kesulitan termasuk kehabisan air pada laluan terakhir yg terbuka di bawah panas terik, aku & Han berjaya menghabiskan hampir 30km. Eric berada di depan manakala Izamy telah jauh di belakang.

Selepas memulangkan nombor aku bergegas balik. On the way Ejau call bertanya perihal hash tadi memandangkan dia keluar lebih awal. Menghampiri tol USJ, Izamy pula call menyatakan beliau berjaya keluar akhirnya. Bravo! Ist hash, took long loop & finished!

1 comments:

KeLoLo said...

Kalau hampa nak tau, budak tu nama dia Daniel. Anak kepada Hashim Degawan BerlianBelakang. Hashim nilah yang jadi lead-recce. Trail hash long ngan scenic tu bapak dia yang choregraph. Daniel memang jadi partner recce dia. Sebab tu budak tu expert ngan trail tu. Tengok dia belasah teres ngan beskal besar tu, akupun seriau...Aku dapat tau dia dapat tip RM10.00 sebab tolong bawak beberapa orang dewasa keluar ikut chicken loop.