Tuesday, January 15, 2008

Kembali ke Kiara

Ahad 13/01/08 aku ride di Kiara setelah hampir 2 tahun tak jejak kaki. Satu trail pun aku tak ingat kecuali climb ke Twin Peak. Berbekalkan GPS manual (peta) & ditemani oleh Lan & Dan, kami belasah. Nak jadikan cerita, Lan lupa bawa helmet. Redah sajalah.


2 bersaudara. Lan & Dan di parking lot

Yang aku ingat hari tu, selepas park kat taman tepi tasik, kami masuk ikut Carnival, masuk kanan ke titi kecil dan terus climb.


Adegan yg tak ingin kita lihat! http://www.youtube.com/watch?v=oTRsturjzZA

Lepas tolak sini sana, climb berbelit2 (byk kali tengok GPS manual) sampailah simpang ke Rock garden. Selepas meredah laluan berbatu, kami keluar balik ke parking. Eh, cepatnya habis. Tak puas.


Kembara seniman jalanan. Loop mana ni?


Tinggal kenangan...


Original Heckler. Clone punya dah masuk Malaysia. Beware!!!


Banyaknya Swithback...


Rock Garden. Licin siot batu ni!


Bukan tak mau Xtreme... topi keledar lupa bawak!

Lan beri cadangan utk tengok Adeep & Hood layan downhill. Maknanya kena climb tarmac pula sampai ke X junction. Selepas habis climb & lepak di pondok bersama Adeep & Hood, kami climb menuju ke tempat rider layan jump. Boleh check video berikut hasil editing Lan beberapa minggu sebelumnya.


Kiara Highway Star http://lansc.blogspot.com/

Habis sesi tu, kami keluar melalui Rock Garden, kecuali aku yg tersalah ambil lorong & keluar di tempat mula2 aku climb tadi.

3 comments:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

minah_stapler said...

wah bestnyer tengok orang main basikal. Saya kayuh basikal pon senget2 selalu.