Monday, December 10, 2007

3 Round Bukit Ganja

Semasa menunggu member lain decide utk ride di mana, aku pilih utk layan FRIM macam biasa. Kemudian Toco (Awie) call & nak join aku ride sabtu tu.


Di kaki Steroid Hill sebelum climb http://www.youtube.com/watch?v=qVFRBk2Vxyo

Plan asal aku nak ride Dream Trail mungkin dlm 2 loop kalau larat. Tapi bila Toco sampai, terus tukar plan & layan Steroid Hill a.k.a Bukit Ganja.

Ride bermula terus ke Bukit Hari & kemudian rehat sekejap di kaki Steroid Hill. Kemudian aku suruh Toco climb dulu & aku ikut belakang. Habis round pertama, kami lepak2 dulu di puncak.


Atas nasihat Dr. Toco, aku pekena 'stick' penahan sakit dulu

Selang beberapa minit kami turun & climb lagi 1 round. Toco jalan dulu. Bila sampai puncak aku harapkan Toco berhenti relak dulu, last2 dia bantai turun terus. Hampeh betul. Aku pun terpaksa terus turun. Bila sampai bawah aku terserempak dgn 2 rider veteran sedang lepak2. Tapi tak nampak pun Toco?

Rider veteran (2 orang uncle india & cina), "Sudah berapa kali?".

Aku, "2 kali... tadi ada nampak org lalu sini ke?".

Rider veteran, "Ada, tadi dia terus naik manyak laju!".


Apalah angin si Toco ni? Terus belasah lagi 1 round. Last2 aku malas, terus lepak sembang dgn 2 uncle tu. Aku call Toco & bagi tahu aku tunggu kat bawah.

Bila Toco turun, kami sama2 layan sembang2 dgn beberapa rider yg lalu di situ. Selang beberapa minit, baru kami ride semula ke parking kereta & layan makan sebelum balik.

0 comments: