Wednesday, September 12, 2007

Batu Dam Santai Ride 2

Sabtu 08 September 2007. Seperti dijanjikan masa utk Ride Batu Dam long trail sebelum Ramadhan. Pada mulanya tarikh bertukar2 antara Sabtu & Ahad, Frim atau Batu Dam? Akhirnya tetap pada hari Sabtu memandangkan aku tak dapat join pada hari Ahad. Riders yg terlibat rata-rata terdiri dari mereka yg mula2 layan trail Bukit Cermin, Putra Height. Selain aku adalah Sham, Yazid, Lan Anthem, Ejad, Dan, Apai & Adi. 8 orang semuanya.


Dari kiri : Yazid, Lan & Adi sedang bersiap sedia


Ejad sedang check setting basikal Sham

Seperti biasa kami akan bertemu & park kereta berhampiran gate tepi tasik. Permulaan ride seperti biasa, iaitu menyusuri laluan tar menuju ke trailhead.


Sham bersama Giant (Frame lama aku) di permulaan climb pertama


Lan & Adi bersedia utk climb


Climb bermula!!!


Climb menuju pitstop pertama

Selang beberapa minit climb semua sampai di pitstop yg pertama. Memandangkan ada rider yg kurang fit hari tu termasuk yg tidak tidur malam sebelumnya, kami berpecah kepada 2 kumpulan. Apai & Dan memilih utk laluan pendek - descent terus ke sungai. Selainnya memilih utk long trail, maka bermulalah climb yg agak panjang & licin. Akhirnya sampai ke satu anak air sebelum descent yg pertama dan tamat berhampiran sungai.


Yazid & Adi melintasi sungai selepas DH pertama.

Climb selepasnya adalah yg paling perit. Sampai di bahagian tertentu kami terpaksa tolak kerana laluan climb yg bertakuk dgn akar kayu & berbatu. Tidak kurang yg berlongkang. Lebih banyak pokok & ranting kayu yg jatuh termasuk pohon buluh. Akhirnya kami berhenti rehat berhampiran pohon tumbang yg merintangi trail sebelum descent yg terakhir.


Jenis trail yg aku enjoy. Beginilah naik & turun di section yg 'senang'


Raja Rimba!!! Melepak sambil berposing

Downhill terakhir ni cukup mencabar. Aku decide utk jalan dulu. Agak menyesal juga kerana akulah orang pertama yg akan berhadapan dgn perkara2 yg tidak dijangka pada trail berkenaan. Byk pohon buluh tumbang merintangi laluan. Akhirnya selepas melalui satu bahagian yg paling curam & teknikal, berakhirlah descent tersebut. Yazid menyusul kemudian. Ada sedikit kesan luka pada lengan & kaki. Rupa2nya dia terjatuh di tempat aku jatuh beberapa minggu sebelumnya. Keseluruhannya ada 2-3 rider yg jatuh termasuk Ejad yg tersilap ambil line. Selang beberapa minit semua selesai.


Raja Rimba!!! Yazid di exit DH terakhir


Ejad di exit DH terakhir

Kemudian kami menuju ke sungai untuk majlis santai. Apai & Dan telah sedia menunggu. Di sini ada yg layan nasi lemak & roti canai termasuk power stick!


Seperti biasa Lan & Dan mesti layan nasi lemak


Aku & Apai


Double crown T-Bolt & full face helmet kepunyaan Apai.

Hujan kemudian turun renyai2 menyebabkan kami bergegas meneruskan perjalanan. Sampai keluar kami decide utk mandikan basikal di tepi tasik berhampiran pelantar simen. Siap, terus menuju parking. Lan Anthem pula telah bersedia dgn gadget barunya utk mencuci basikal. Selepas relak & enjoy aiskerim, semua beransur pulang. Bekalan terbaik menjelang Ramadhan Al-Mubarak. Selamat berpuasa!


Cara yg betul mencuci basikal seperti yg ditunjukkan oleh Lan Anthem!


Layan aiskrim free dulu sebelum balik. Thanks Adi!!!

More Batu Dam Santai Ride 2 photos : http://www.flickr.com/photos/alimuddin/sets/72157601965770996/detail/
Read more...

Thursday, September 6, 2007

Putra Height Bikin Trail 3

The Making of....

Beberapa bulan telah berlalu di penuhi dgn aktiviti ride hujung minggu. Trail semakin lama semakin clear. Syok & banyak insiden yg menyakitkan & menggembirakan. Biasanya ride akan bermula di climb melalui trailhead, S loop & ke Digi. Kemudian downhill dari Digi menuju Steve loop. Kemudian akan keluar ke kawasan kemalangan menuju Crank Drop dan layan downhill sampai keluar di Drop Titi Patah. Mencabar tetapi terasa agak pendek. Rata2 geng kayuh mahu lebih panjang. So, recce time!


1st downhill dari Digi turun ke celah2 kelapa sawit

Seperti biasa Sham dgn hasil reccenya bersama Azahari. Aku hanya ikut flow. Kali ni aku bersetuju utk clearkan laluan yg pernah kami lalu dulu. Memang cukup semak sebab tu pada awalnya kau malas nak bersihkan. Kali ini ramai yg turut serta. Yazid, Sham, aku & beberapa orang lagi. Semua bergotong royong memotong dahan & menarik ranting & daun2 yg berselirat. Panjang dalam beberatus meter juga sampai terjumpa 1 swithback ke downhill. Agak short sebelum bertemu ke laluan Trail Tolak. Kerja2 berakhir di situ.

Snake

Pada sesi seterusnya kami abaikan swithback tempoh hari memandangkan laluan terlalu pendek. Jadi kamu teruskan kerja2 melapangkan laluan menuju ke Rumah Kongsi berhampiran pencawang Celcom. Laluan ini agak cantik kerana ia singletrack yg berliku2 yg boleh dilalui tanpa kayuh. Kami bersetuju untuk menamakannya 'Snake'. Di sini juga ada short technical section & slope. Laluan ini aku clearkan bersama Mizi & Sham pada sesi yg lain. Mizi rider 1st yg test slope tu. Sangkut. Ada tunggul pokok di tengah2 slope tu. Terpaksa potong dan ratakan laluan. Laluan seterusnya agak clear & tak banyak kerja. So, pada sesi seterusnya kami touch up section technical & slope tu & pada masa yg sama ada rider2 lain yg test lalu memandangkan tidak semua dapat meluangkan masa disebabkan hal2 tertentu.


Laluan berliku & menurun di Snake!


Lorong menuju ke Rumah Kongsi hasil kerja cangkul hikmat aku!

Trail Tolak

Bila dah berpuas hati dgn keadaan section tersebut kami teruskan utk clearkan section menuju ke Trail Tolak. Trail tolak masih dlm keadaan raw ketika ini. Ia merupakan laluan menuju ke permulaan Steve Loop. Kali ini Aku & Sham dibantu oleh geng baru dari Klang, Mohd & adiknya. Datang khusus utk test ride trail ni. Bukan setakat mereka berdua, Azhari juga muncul bersama cangkul & kapcai. Bersama Sham dia clearkan Trail Tolak. Setelah aku & Mohd selesai cangkul 1 part bersebelahan batu besar, kami pun join clearkan Trail Tolak. Trail ni memang utk tolak sebab mustahil utk climb memandangkan keadaannya yg terlalu teknikal. Terlalu byk kerja perlu dilakukan utk membuatnya rideable, kami tak sanggup! Apapun kami berjaya memanjangkan trail ni beberapa ratus meter.


Climb yg tak boleh climb di Trail Tolak. Di depan tu ada beberapa batu besar!

Bila siap part tersebut bermakna sudah ada 4 technical sections - Digi, Snake, Steve Loop & Crank Drop menuju ke Exit. Utk beberapa minggu seterusnya Aku & Sham spend masa utk recce laluan baru supaya tidak perlu lagi melalui jalan kelapa sawit di kawasan kemalangan. Kadang2 ada rider2 setempat join sekali. Masih gagal utk mencari laluan sesuai. Usaha masih diteruskan.

More Stories

http://alimuddin.blogspot.com/2007/08/bukit-cermin-backyard-trails-putra.html
http://alimuddin.blogspot.com/2007/08/putra-height-bikin-trail-2.html
http://alimuddin.blogspot.com/2007/09/putra-height-bikin-trail-3.html

Putra Height Bikin Trail Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/putraheight/sets/72157601302173197/detail/
Read more...

Tuesday, September 4, 2007

Marzocchi & The Dawg

Rabu petang 29 Ogos 2007 aku ke KSH TTDI ambil fork. Yes! Marzocchi All Mountain SL 1. Datang siap dgn box & manual. Pump sold separately. Sebelum keluar kedai, aku suruh Leong pump angin sikit pada fork tu. 50 psi main chamber & 90 psi bottom out chamber. Lower than recomended.


Marzocchi AMSL 1 comes with box & manual

So balik naik Elegan aku & bawa sekali front wheel yg baru siap pasang Novatec thru axle hub. Sampai di rumah, aku terus buka & buat test wajib. Tekan2 fork tu. Seperti yg aku expect, fork tu feel memang macam kurang sedappada permulaan. Agak keras, siap ada bunyi (knocking) setiap kali aku tekan up to 40mm ke dalam travel fork tu. Aku teringat fork Marzocchi Gran Fondo aku dulu. Keras. Bila low speed ada bunyi knocking. Bila hi speed feel bagus. Bila check sag & tekan2 fork tu ada rasa seperti kesat & sangkut2. Last2 aku jual & tukar ke Revelation. Fork tu member aku pakai. Bila lama2 dia jadi lembut. Menyesal jugalah jual. Rupa2nya fork Marzocchi ni memang begitu. Ambil masa sikit nak break in. Bila dah ok baru performance dia keluar.

Bila fikir perkara tu aku abaikan feel & bunyi tadi. Out of the box, Marzocchi memang begitu. So, perkara pertama yg kena buat, aku cut steerer tube dia. Follow Revelation punya diameter. Siap aku terus masukkan star nut & install fork tu ke Dawg aku. Pehh!!! Mantap nampak bike aku sekarang. Lagi hebat dengan fork panjang. Tapi lagi sekali aku frust bila tekan2 fork tu. Masih keras & tersekat2. Sabar. Aku duduk atas bike langsung tak ada sag. Refer pada manual & kemudian adjust 'air' pressure, tetap sama. Last2 aku kurangkan lagi pressure dia sampai 30 psi di main chamber & 75 psi bottom. Lantaklah. Malam ni aku nak test ride. Rotor pula aku terpaksa downgrade ke 6" dari 7" sebab tak cukup spacer utk caliper since fork ni ada standard mount utk 6". Tanpa caliper adapter maka kena guna spacer. Tak apa, 6" pun cukup utk accomodate riding style aku.


Marzocchi AMSL 1 sejurus selepas siap di pasang. Mantap!

Tiba malam aku keluar test ride. Beberapa meter selepas tu aku berhenti test sag. Ada dalam 20mm!!! Berita baik. Tapi peliknya aku kena henjut2 dulu fork tu baru dapat sag. Kalau duduk tak buat apa2 sag takde pulak. Ok, aku kayuh lagi. Sambil2 tu adjust ATA utk memanjang & pendekkan travel dari 120mm - 160mm. Semasa di 160mm aku tarik brek depan dgn kuat. Wahhh!!! Terasa lembut je fork tu masuk jauh ke dalam travel dia. Lepas tu aku tekan & unweight bike aku. Sekali lagi terasa lembut feel fork tu masuk ke dalam travel dia. Hebat. Hilang rasa tak puas hati. Cuma seperkara yg jadi tanda tanya. Sag masih tak ada bila duduk sahaja & pergerakan fork tu masih agak keras & tersekat2 bila low speed & kena bump yg kecil2. Hi speed & kena bigger bump, ok. Hmmm... nampak gaya fork ni memang utk ride yg aggresif. Balik rumah aku adjust lagi 'air' pressure & rebound. Lupa pula nak adjust tadi. Bila adjust rebound feel lagi ok.


Marzocchi AMSL 1 menanti utk test ride!

Esok petangnya Khamis 30 Ogos, aku test ride lagi. Selepas sesi pertama & adjust 'air' & rebound, fork tu feel lebih baik dari sebelumnya. Knocking sound semakin perlahan. Yg pasti bunyi 'air' dia bila compress lebih lembut berbanding Revelation. Sag lebih mudah dapat bila ride. Still low speed compression masih agak keras & tersekat2. Cannot say much since kedua2 test ride berkenaan adalah onroad. So, esok 31 Ogos merdeka!!! Aku nak test offroad. Tiada plan dgn geng kayuh aku, maka Pulau Meranti adalah destinasi terdekat. Esoknya aku spend selama 3 1/2 jam ride di sekitar Pulau Meranti bersama Ayok & Joe. Last minute mereka join aku XC ride & recce. Ringkasnya fork tu feel semakin bagus time to time. Cukup lembut bila ride di bumpy section. Stiff bila climb tapi active bila hit bump. Aku biarkan travel fork tu di maksimum 160mm most of the time sebab rasa cukup selesa. TST 5 damping aku biarkan terbuka penuh, setting utk long downhill, sebab bila aku set ke All Mountain, fork tu masih terasa agak keras.

Sabtu 01 Ogos aku ke FRIM. Layan solo. Sudah hampir 2 bulan tak jejak kaki ke FRIM. Plan utk 1st time ride di Pipeline singletrack & kemudian Rover trail utk test fork tu di section yg berbatu. Trail Pipeline singletrack bermakna climb naik & patah balik, turun. Agak panjang atas tarmac barulah sampai ke offroad section. Halfway masuk ke situ aku decide utk patah balik since aku rasa tiada yg menarik di situ. Climb aku guna 120mm & downhill 160mm, cukup stabil & relak. Agak lebih selesa utk guna front brake since panjang travel fork tu boleh absorb braking impact dgn lebih baik. Bila memasuki Rover Trail clockwise, aku terkilan. Trail itu sudah diratakan oleh pengurusan FRIM. Ini bermakna laluan yg luas & lebih rata. Semua section2 yg berbatu sudah tiada. Tak dapatlah nak test fork dgn lebih aggresif. So, habis ride tu aku terus balik. Bila fikir feel ride tadi aku adjust air ke 40 psi di main chamber since fork tu dah semakin lembut. Bottom out pressure aku biarkan dahulu.


ATA recomended air pressure (main chamber), aku run 40 psi


Bottom out aku run 75 psi, lower than recomended

Esoknya Ahad 02 Ogos sekali lagi aku ke FRIM. Last minute plan dgn Amir pada malam sebelumnya. Ride tersebut turut disertai oleh Zailani. This time aku nak layan Dream Trail pula. Keluar dari trail tu terus masuk ke Rover Trail menuju ke Bukit Hari. Tapi bila keluar Rover rasa malas pula nak kayuh sampai Steroid Hill. Last2 kayuh & kemudian masuk ke short downhill dari trail Bukit Hari ke 501. Downhill ni agak berlongkang akibat laluan air. Kali ni aku dapat rasa perbezaan ketara fork Marzocchi. Boleh turun lebih laju with less front braking. Less vibration. Lebih mudah control handling & tak perlu risau sgt dgn lopak yg kecil2. Masuk 2nd short DH, aku lepas je bike tu turun, smooth!!!

Selepas 3 hari ride offroad, Marzocchi AM SL 1 ni dah mula keluarkan performance sebenarnya. Makin lama makin bagus. Makin smooth but still, low speed compression belum selembut Revelation but close, very close. Mungkin selepas beberapa sesi 'hard riding' perkara itu akan lebih baik. Perlu lebih masa utk betul2 break in Marzocchi fork. This is just the beginning.
Read more...