Wednesday, August 29, 2007

Putra Height Bikin Trail 2

The Making of....

Selepas siap Steve loop, ride2 seterusnya semua keluar melalui DH kawasan kemalangan & berakhir di technical DH kelapa sawit. Begitulah untuk beberapa ketika. Dalam masa yg sama kerja2 recce masih diteruskan terutamanya oleh Sham & Azahari.


Azahari beraksi di Steve Loop

Loops Aku & Sham, Exit 1 & 2

Kadang2 aku turun ride 2 orang dengan Sham, masih lagi cuba untuk cari line yg bagus untuk buat trail. Pada satu ketika Sham bawak aku keluar melalui laluan baru di celah2 pokok getah yg hidup liar. Masih raw & kena angkat bike pada section2 tertentu. Dia kata pernah lalu kawasan tu dgn Azahari. Habis saja, aku rasa line tu ada potensi. Jadi aku cadangkan supaya stop dulu projek di Steve loop dan buat short trail yg lebih baik utk exit. Sham setuju.

The next weekend (Sabtu) aku & Sham ride sekali, just 2 of us. Plan utk buat trail. Hari tu aku bawak cangkul & ikat pada top tube Dawg aku. Sampai di laluan baru tersebut, terus pegang cangkul & parang lalu bersihkan laluan supaya nampak line lebih clear. Aku terus sambung ke bawah, sementara Sham cari jalan lain nak bagi panjang. Aku terus cangkul, bagi clear mana2 surface yg terlalu berbonggol & kasar. Last2 dapat satu line yg technical & best. Turun tak payah kayuh, layan je. Ist testing 2-3 kali tolak bike tu naik balik untuk ulang turun. Section ni lebih panjang dari Steve loop. Rasa puas. Flow dia memang layan.


Way to exit. Singletrack di celah2 pokok. Don's loop

Esoknya Ahad aku & Sham sambung lagi. Tak lama geng2 kayuh aku datang. Mereka pun layan DH tu 1st time. Pehhhh!!! Layan. Siap ada yg memekik2 seronok. Semua puas hati. Sempat juga mereka menolong bersihkan mana2 yg patut. Begitulah utk beberapa minggu seterusnya, datang & fine tuning mana2 yg patut. Kadang2 Saiful pun ada, sempat juga dia buat satu short loop yg kemudian di panggil Saiful's. Banyak yg tergolek kat situ. Pernah juga sekali Sham terjatuh masa mula2 enter DH ni & kakinya terkena crank. So, 1st drop tu kemudian dipanggil Crank Drop.

Drop Titi Patah & 1st Blood

Selang beberapa minggu, geng2 kayuh sini ramai2 recce laluan di hujung exit pertama. Lalu terjumpa dengan exit baru, 1 drop yg agak thrill berhampiran 1 alur air. Mula2 ada juga yg tergolek ke dalam air tu. Tak lama mereka letak 1 titi. Tetapi kebanyakan titi tu tak tahan lama. Ada yg patah kerana reput, tak kurang juga yg patah kerana ada rider yg jatuh di situ. Kini drop itu dipanggil Drop Titi Patah. Sebelum melalui exit baru ini, ada 2 drop yg berturutan. Ada rider yg lompat di sini. Terdapat 1 accident melibatkan 1 rider yg face plant hingga berdarah mulut & hidung kerana handle bergesel pada batang pokok. Kecederaan pertama, jadi section itu dipanggil 1st Blood!


Yazid di laluan menuju exit Drop Titi Patah


Aksi Mizi di Drop Titi Patah


Close-up alur air di Drop Titit Patah. Titi dah patah lagi!!!

Akhirnya siap section tersebut. Rider2 setempat hampir hari2 tiap petang mereka layan tanpa jemu. Lama2 semakin smooth & lapang laluan tersebut. Semakin jelas kelihatan singletrack. Layan!!!

More stories

http://alimuddin.blogspot.com/2007/08/bukit-cermin-backyard-trails-putra.html
http://alimuddin.blogspot.com/2007/09/putra-height-bikin-trail-3.html

Putra Height Bikin Trail Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/putraheight/sets/72157601302173197/detail/
Read more...

Monday, August 27, 2007

Ride Pulau Meranti - Kg. Sebok

Hari itu Ahad 26 Ogos 2007. Plan asal utk ride di Batu Dam terpaksa dibatalkan gara2 kipas kereta aku rosak. Kena spend pagi tu di bengkel. So, sebelum bengkel buka, aku ride dulu di Pulau Meranti.


Puncak Pulau Meranti. Sejuk & mendamaikan di waktu pagi

Jarak kayuhan : 15.35km
Masa : 2 jam
Laju Maksimum : 46.0kmh

Pulau Meranti. Terletak di pinggir Taman Putra Perdana tempat aku menetap. Banyak kenangan nostalgia kerana ia merupakan laluan favourite masa mula2 ride dulu. Banyak recce kawasan ni mencari laluan2 offroad terdekat.

Tangki Air Pulau Meranti

Ride kali ini simple. Bermula dari rumah (Putra Perdana), keluar ke main road & masuk ke Pulau Meranti. Di laluan tar ini aku menyusur jalan sepanjang Pulau Meranti & masuk ke Kg. Sebok & climb ke laluan menuju Tangki Air Pulau Meranti. Laluan agak lengang. Maklumlah hujung minggu & jam baru menunjukkan pukul 7.30 pagi. Sampai di puncak bukit tangki, aku berehat agak lama. Suasana di sini cukup nyaman. Udara pagi yg segar & suasana redup. Cukup relak, jauh dari hiruk-pikuk. Dari puncak itu juga aku survey laluan2 singletrack yg terdapat dikawasan kebun berhampiran. Kelihatan beberapa petani sedang melakukan kerja. Terdapat juga kawasan pertanian sayur-sayuran. Selang beberapa minit, seorang pakcik tempatan naik ke situ dengan kapcai. Saja nak ambil angin katanya. Melaluinya aku tahu nama tempat ini ialah Kampung Sebok (bunyi macam serbok tapi tiada 'r'). Selepas beberapa minit berborak akhirnya pakcik tu turun dahulu, diikuti oleh aku beberapa minit kemudian.


Pemandangan dari Tangki Air Pulau Meranti, short climb

Tasik Lombong

Selepas turun aku terus ride ke arah jambatan yg melintangi sungai kampung tersebut. Di pinggir jambatan tersebut terdapat beberapa singletrack di kiri kanannya. Di kejauhan aku nampak apartmen2 yg terletak di Putra Perdana. Selepas berfikir sejenak, aku mengambil keputusan utk mencuba laluan tersebut. Laluan pertama menuju ke kawasan construction. Aku mencuba laluan ke2 pula. Kali ini laluan lebih panjang dan menuju ke 2 tasik lombong berhampiran Putra Perdana. Tasik2 ini cukup indah di waktu pagi. Nampak begitu mendamaikan. Rumput hijau tumbuh di tebing tasik & menutup tinggalan pasir2 lombong. Dahulu kawasan ini agak semak termasuk tebing2nya. Kini lebih indah & mudah dilalui.


View sekitar tasik lombong Putra Perdana. Dingin & damai


Tasik lombong yg menjadi tempat rekreasi kaki2 pancing

Singletrack Kaki Pancing

Di sekitar 2 tasik ini jugalah terdapat beberapa singletrack kesan dari laluan kaki2 pancing yg memancing di tasik2 tersebut. Terdapat laluan yg menuju jalan buntu. Namun terdapat 1 laluan yg menuju ke singletrack berhampiran Apartment Siantan (apartment pertama yg aku duduki semasa awal menetap di Putra Perdana).Yg menariknya, laluan ini dulu dipenuhi dgn lalang yg tinggi2, kini telah menjadi lapang & mudah dilalui dgn motosikal kaki2 pancing. Terima kasih pada mereka kerana memudahkan laluan ini. Aku sempat membuat 1 loop di sini mengelilingi tasik. Terdapat penduduk setempat sedang memancing. Laluan juga semakin jelas tidak seperti 2 tahun yg lalu ketika aku mula2 recce tempat ni.


Singletrack berumput di tepi tasik menuju ke singletrack kaki pancing


Laluan di tepi tasik yg lapang. Dahulu kawasan ini dipenuhi lalang2 yg tinggi


Singletrack seperti 1 loop dikeliling tasik menuju ke Apartment Siantan

Selepas lebih 1 jam, perjalanan aku berakhir di tepi Apartment Siantan. Dari situ aku menyusur laluan bertar menuju ke rumah. Hajat aku selepas ini adalah utk recce laluan baru agar dapat ride lebih jauh di kawasan ini. Mudah, tidak perlu keluar duit minyak utk berpeluh.

Ride Pulau Meranti Photos Gallery:
http://www.flickr.com/photos/alimuddin/sets/72157601686601127/detail/


Read more...

Friday, August 24, 2007

Giant Yukon Trailbike

Yukon ni adalah hardtail yg paling lama aku simpan & pakai. Asalnya 8 speed. Part pertama yg aku tukar adalah crank. Upgrade ke Truvativ Stylo. Kemudian beberapa part lagi yg bleh pakai carbon seperti bar & seatpost. Riding dia ok, sedap juga. Tapi bila aku dah ada fullsus, Yukon ni aku jual pada member aku , Farid.


Nostalgia. Wajah Yukon trailbike sebelum dijual. Click to enlarge.

Bila dah lama pakai fullsus, gian nak pakai hardtail datang balik. Nak merasa macam mana trail yg biasa lalu guna fullsus, kita lalu guna HT pula. So, cari la balik HT. Pendekkan cerita, aku beli balik Yukon tu dari Farid. Kemudian terus pakai. Tapi dah rasa tak sedap sebab dah terbiasa guna fork yg agak lembut. Yukon tu pakai Judy, keras sikit. Rezeki murah, upgrade la lagi. Kali ni overhaul 1 basikal. V-brake LX rasa tak grip turun teknikal, aku tukar ke Hayes mechanical disc. Fork? aku tukar ke Pilot coil. Fork ni sedap walaupun kira mid end. Simple test, aku angkat depan bike tu kemudian lepas. Fork ni serap hentakan & tidak melantun balik. Ikut buku 100mm, bila ukur geometry panjang dah macam fork 130mm. So ht aku dah mendongak sedikit bila pakai Pilot ni. Setting dah lebih kepada trailbike. Head angle dah bukan XC. Drivetrain aku upgrade ke 9 speed Deore. Bar & Stem Ritchey WCS. Bila dah siap semua, terus test di trail teknikal. kali ni barulah sedap layan teknikal. Fork ni boleh dipump masa turun & cornering, dia absorb dengan baik.

Bike tu dah sedap. Tapi tak taulah aku ni, akhirnya bike tu aku jual. Tapi kali ni aku pecah2kan part by part. Malas pulak nak maintain lebih dari 1 bike. Thule set pun aku jual, roof type. Tinggallah fullsus aku, Dawg. Kemana-mana aku bawak masukkan ke dalam kereta. Sekarang ni, macam dulu jugak aku dah gian balik nak pakai hardtail. Manusia begitulah, tak pernah puas dgn apa yg ada.

Giant Yukon Parts

Frame sizes : M 17"
Frame tubing : Aluminum
Fork : Used RockShox Pilot 100mm - Coil & rebound adjustable. Serap bump dgn baik. Cukup lembut.
Headset : Aheadset
Crankset : Truvativ Blaze. Ambil dari stock Dawg. 44 ring pakai Stylo.
Pedals : Used Shimano SPD - Non mudshed model. Senang clip in & out, tapi akan bermasalah jika ride masa tanah basah/berlumpur
Chain : Shimano Deore XT
Cassette : Used Shimano (11-32t, 9speed)
F/D : Used Shimano Deore
R/D : Used Shimano Deore
Shifters : Shimano Deore
Handlebar : Ritchey WCS Aluminum midrise. Lebar 26"
Stem : Ritchey WCS 100mm

Brakes : Hayes MX3. Entry level mechanical discbrake, kualiti & grip ok.
Tires : Panaracer Fire XC Pro 2.1
Rims : ALex TD18
Saddle : WTB Pure V
Seatpost : Alloy. Satu2nya part asal yg ada pada bike ni.

Read more...

Monday, August 20, 2007

Scott Scale 40

Basikal ni aku built from scratch dgn parts kebanyakannya 2nd hand. Masa ni gian nak layan HT yg ringan2 macam nak racing. Inilah satu2nya basikal yg aku pasang satu2. Frame Aluminum ni utk complete bike harga sekitar 4k, tapi bila pasang barang 2nd hand boleh dapat separuh dari harga asal.



Tapi jodoh aku dgn bike ni tak lama. Lepas siap pasang 2-3 bulan selepas tu aku jual balik. Pening kepala jugak ada bike byk2, tak tahu nak ride mana satu. Baik aku layan 1 cukup, duit pun jimat. Lagipun aku bukan nak race kat mana2 pun.



Scott Scale 40 Parts

Frame sizes : M (New unused 05' model) Beli dgn orang, dia tak pakai lagi.
Frame tubing : Scott Scale Alloy 7005 DB hydrafrom monocoque tubes. HT BOX chainstay bridge
Fork : Used RockShox Duke SL 03' 80mm - Light 1.4kg XC fork. Air & rebound adjustable. Serap small bump dgn baik. Cukup lembut.
Headset : Aheadset
Crankset : Used 06' Shimano XT 44/32/22T - Very firm pedalling feel. Light, bagus utk XC & AM
Pedals : Used Shimano SPD - Non mudshed model. Senang clip in & out, tapi akan bermasalah jika ride masa tanah basah/berlumpur
Chain : Shimano Deore XT
Cassette : Used Shimano (11-34t, 9speed) - Ambil dari stock Kona DAWG
F/D : Used Shimano Deore XT
R/D : Used Shimano Deore - Ambil dari stock Kona DAWG
Shifters : Shimano Deore - Ambil dari stock Kona DAWG
Handlebar : Used Easton Monkey Lite XC - So far the best carbon riserbar. Ringan & kuat. Potong ke 25" utk lebih XC feel - personally aku prefer wider bar utk best technical handling
Stem : Used Thomson Elite 50mm - Masa built bike ni aku ada injured bahagian blkg, so ambik stem pendek utk riding position yg lebih relax, 50mm bagus utk technical handling, utk lebih sesuai dgn XC terutama masa climb biasa aku guna 90-100mm.
Brakes : UsedAvid Single Digit 7 - SUPERB!!! the best V-brakes yg pernah aku pakai dgn harga baru yg agak murah, tapi performance lebih baik dari beberapa model V-brakes yg lebih mahal di pasaran. Utk lebih review
www.mtbr.com
Tires : Used Kenda Nevegal Stick-E 1.95 - Simply the best. Climb dgn cukup bagus. Good grip. Lebih baik berbanding Panaracer Fire XC Pro. Cuma rubber stick-e cepat wear bila byk onroad.
Rims : Used alloy rims - Ambil dari stock Giant Yukon. Cukup light utk XC riding.
Saddle : Velo Pronto SL Z2 - Light 188g. Cukup selesa walaupun nipis.
Seatpost : Used Thomson Elite 31.6 Silver

Read more...

Monday, August 13, 2007

Batu Dam Santai Ride 1

Bertarikh 12 Ogos 2007. Sekitar 8.15 aku sampai di tempat biasa, gate tepi tasik. Rider2 lain menyusul sekitar 8.30. 7 orang riders semuanya. Ni member2 lama kayuh aku, adalah sekitar sebulan kami tak kayuh sekali.


On the way ke trailhead. Dari kiri : Lan, Awie, Aku & Dan. Photo by Ejad

Seperti biasa kami akan masuk trail counter clockwise. Ride kali ni akan cuba melalui loop yg panjang, aku sendiri pun tak pernah lalu. Semua setuju tanpa tahu apa cabaran yg menunggu. So, ride ke trailhead untuk climb yg pertama.


Di permulaan trail menuju climb yg pertama

Kali ni climb cukup licin, trail basah. Di pertengahan climb ada 1 section yg terpaksa tolak sebab terlalu licin. Lepas tu terus sambung menuju ke check point pertama, simpang 2.


Nak climb tayar asyik slip, baik tolak. Sempat la shoot 1 gambar

Sampai di simpang 2 kami terserempak dengan beberapa riders yg sedang relak. Kemudian group tu jalan dulu. Selang beberapa minit kami sambung ke long trail iaitu menghala ke kanan. Biasanya kami lalu kiri terus downhill menuju sungai.

Masuk2 ingatkan terus DH rupanya kena climb lagi. Agak panjang tapi boleh clear tak selicin yg pertama. Tapi lepas tu dia punya turun fuhhh!!! Panjang & mengasyikkan. Lenguh lutut & lengan dibuatnya. Sepanjang tu adalah single track di celah2 pokok hutan terus turun tak perlu kayuh. DH pertama ni tamat berhampiran sungai. Kami jumpa kembali dengan group yg pertama tadi sedang layan relak & mandi. Kami decide utk teruskan.

Masuk je trail selepas tu, rupanya ada climb lagi. Mula2 ok lepas tu makin lama makin tinggi & panjang climb. Member dah ada yg menyumpah. Aku pulak tak tau pun trail ni. Dah makin teruk. Climb bertakuk2 ada batu. Last2 tolak la ramai2. Macam menyesal pun ada.

Last2 jumpa jugak downhill. Di sini la leher aku terjerut sampai terjatuh dgn satu tumbuhan menjalar yg berduri. Ingat aku seorang saja, rupanya yg lain pun ada yg kena, memang pedih. Tapi semua tu lupa sebab DH kali ini lebih best dari yg pertama tadi. Aku mengekori Ejad. Lepas je basikal tu turun di celah2 singletrack hutan. Ada bonggol2 dan akar2 kayu yang melintang, semua layan. Aku kemudian terjatuh. Semua gara2 ada ranting sangkut kat rear wheel mengakibatkan bunyi bising. Masa sibuk2 nak tengok body position dah tak betul, time tu langgar pulak akar yg melintang, terus tergolek. Time ni rider lain dah jauh kat belakang, tak tau ape cerita. Aku bangun balik terus sambung. DH ni tamat betul2 di depan sungai. SYOK!!!

Bila semua member dah turun kami kayuh menuju sungai tempat biasa kami lepak. Lan bawa nasi lemak, habis licin. Jumpa tuan tanah, dia suruh makan je buah pulasan kalau mahu. Rezeki kami tak tolak. So, di sungai ada yg layan mandi, shampoo pun ada, bersihkan badan dan relak2.


Sedang bersidang layan asap dan air. Nasi lemak baru habis


Aku & Ejad sedang layan pulasan. Mau ke?


Shampoo pun ada. Awie kena dandan dgn pakar rambut


Cara Steve merawat luka dalaman

Selepas selesai, kami sambung ride. Ni kira warn down flat XC trail menuju ke exit gate tepi tasik. Sampai relak2 lagi. Tak lama baru packing barang semua. Plan nak singgah ke kedai basikal Samy di Batu Caves. Semua setuju. Dalam kepala semua teringat DH tadi, jadi next week mau layan lagi.

Batu Dam Santai Ride Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/alimuddin/sets/72157601408560033/detail/
Read more...

Friday, August 10, 2007

Mountain Bike Blog Links

For blog/site listing, please email me at secangkir@yahoo.com

PR 4

Kuala Lumpur Mountain Bike Hash

PR 3

Fakawi Tribe
Hired Shooter : Whiski Tango Foxtrot
Josiah Ng
Perfect Cycling Companion

PR 2

Bicycle Buy & Sell
Komuniti TKP24
MTB Penang
My Side With Travelogue
Northen-xtrailers
R.O.A.M Malaysia
The Peripatetic Pedaller
The Wild Geeks Adventure Club
Trails Association of Kuala lumpur & Selangor
TЯM™ MTB Club

PR 1

AHW Adventure
All Mountain Bike Action
As Sakinah Cycling Club
Basikal Gunung
Freeride Malaysia
Jom Kayuh Forum
Kelantan MTB Hash
Kelolo's Playground
Own Jitra
POWERSTIK Mountain Bikers Group Kuala Lumpur
Putrajaya Critical Mass
Ramly SP
Ride 2 Live
The Adventure of Heero Yui
Trailridermad Folker Malaysia
XC Rider

PR 0

Akmal's Bike Park
Aziadi
Genggerek... Let Us All Ride the Mother Earth
Gerek Gunung
Kayuhan Warisan Taiping 2008
LOSKA Mountain Bikers
Mat Kedah Blog
Mountain Bikes Recreation
My Gravity Riders
Republic of Puchong
The White Bicycle
Trek Rider - Vox
Yes Sir! I'm S.P.M Holder

PR n/a

Art Downhill Racing Team
Beskal Chap Ayam
Mountain Bike XPDC
My Name is Koko
Offroad, Tarmac and Tours
Perlis Mtb Club's Blog
PeteBayAng Writing on MTB
The Panjang
Read more...

Kona Dawg 06'

First mountain bike aku adalah Giant Yukon HT 8 speed. Inilah bike yg paling lama aku simpan. So far dah bersalin parts 2-3 kali, dari XC setup ke trailbike. Kemudian aku beli Kona Dawg, all mountain full suspension dari KONA (Kona panggil back country).

Kona DAWG ni adalah model ke-4 (terbawah) dlm siri DAWG. Ini model 06. Model asal guna hayes sole brake, deore drivetrain, full truvativ cockpit & tayar Nokian.Sekarang sudah upgrade banyak mengikut kesesuaian riding aku. Yukon & Scale dah jual, sebab aku decide taknak race tapi ride utk rekreasi & exersize.

Spesifikasi 08

Frame sizes : S(15")
Frame tubing : Kona Clump Light 7005 Butted Aluminum 5" Travel
Rear Shock : Fox Vanilla R Coil
Fork : Marzocchi All Mountain SL1. Best air fork. Plush. Adjust air ikut stail rider, cukup mudah & lasak.
Headset : Cane Creek S2 sealed bearing
Crankset : Truvativ Stylo 05' dual chainring 32/22T dgn MRP bashguard - dah guna crank ni 3 tahun.
Pedals : Atomlab Quick Step clipless DH pedal
Chain : Shimano DURA ACE dgn SRAM missing link - boleh buka & pasang dgn tangan sahaja
Cassette : Shimano Deore XT (11-34t, 9speed)
F/D : Shimano Deore XT

R/D : Shimano XT
Shifters : SRAM Rocket utk shimano RD
Handlebar : Truvativ XC bar OS
Stem : Truvativ XR 3D stem 70mm 31.8mm clamp diameter
Brakes : Shimano XT w/6" rear rotors (hayes) & 7" front (A-Z) - Trouble free hydraulic brake
Tires : Kenda Nevegal DTC 2.35 - Simply the best. Tahan lebih lama compare dgn yg ada stick-e rubber. Tapi climb tak sebaik yg ada stick-e
Rims : Atomlab Pimplite (White)
Saddle : SDG BelAir RL - My favourite all around saddle.
Seatpost : Thomson Elite 30.0 - Simply the best


Spesifikasi 06/07

Frame sizes : S(15")
Frame tubing : Kona Clump Light 7005 Butted Aluminum 5" Travel
Rear Shock : Fox Vanilla R Coil - ada rebound & preload adjustment sahaja. Best utk ride yg lebih aggresif.
Fork : RockShox Revelation 409 06' 130mm - takde u-turn. Best air fork. Good slow & hi speed compression. Adjust air ikut stail rider, cukup mudah & lasak.
Headset : Cane Creek S2 sealed bearing - antara sealed bearing headset yg murah dgn performance yg baik
Crankset : Truvativ Stylo 05' dual chainring 32/22T dgn MRP bashguard - dah guna crank ni 2 tahun lebih. Light & harga lebih murah compare dgn XT. Lasak, jump regularly 1-3ft. Bashguard simple, more FR look.
Pedals : Atomlab Quick Step clipless DH pedal - pernah guna Crankbrothers & SPD tapi this pedal is simply the best for my riding style. Easy to clip out, tapi cukup grip bila sprint.
Chain : Shimano DURA ACE dgn SRAM missing link - boleh buka & pasang dgn tangan sahaja
Cassette : Shimano Deore XT (11-34t, 9speed)
F/D : Shimano Deore XT

R/D : Shimano XT
Shifters : SRAM Rocket utk shimano RD - I love it. Thumb shifting so 2 jari blh concentrate pada braking dlm masa sama boleh shifting.
Handlebar : Truvativ Hussefelt 27" wide- lebih ringan berbanding Truvativ XC. FR bar. 27" wide for best technical handling
Stem : Truvativ XR 3D stem 70mm 31.8mm clamp diameter
Brakes : Shimano XT w/6" rear rotors (hayes) & 7" front (A-Z) - Trouble free hydraulic brake
Tires : Kenda Nevegal DTC 2.35 - Simply the best. Tahan lebih lama compare dgn yg ada stick-e rubber. Tapi climb tak sebaik yg ada stick-e
Rims : Sun S.O.S. Welded - Sama mcm yg Brian Lopes pakai. Dah pernah gelong 8 sbb crash. Blh urut balik dan masih dlm keadaan baik. My Favourite
Saddle : SDG BelAir RL - My favourite all around saddle.
Seatpost : Thomson Elite 30.0 - Simply the best



Read more...

Thursday, August 9, 2007

FRIM Training Ground

Salah satu tempat popular utk mountain biking di Klang Valley. FRIM adalah singkatan Forest Reserve Institute of Malaysia. Merupakan kawasan hutan simpan & rekreasi yg terjaga. Kebanyakan trails adalah double track termasuk beberapa singletrack dan yg terkini utk mtb dipanggil Dream Trail, masuk melalui Bukit Bujang & berakhir di Rover Trail.


Aku di Steroid Hill. Photo by Mohd Farid

Masa aku mula ride sini, Dream Trail masih berkeadaan asal, terlalu teknikal termasuk bahagian batu besar yg tak dapat lalu selain kena angkat basikal. Akar2 pun masih terlalu berselirat berbanding sekarang. Pernah sesat sekali sorang2 dlm tu sebab tersalah membaca map yg dibekalkan oleh pegawai FRIM.


Relak bersama Lan di puncak Steroid Hill. Photo by Mohd Farid

Aku sudah luangkan banyak masa ride sorang2 di FRIM. Biasanya bermula pada pukul 7.30 pagi & tamat sekitar 8.30 pagi. Laluan kegemaran aku adalah dari Bukit Hari ke Steroid hill. Climb (kadang2 sampai ke Copter top/mango hill) & turun semula. Kemudian berpatah balik & masuk pula ke Rover Trail, clockwise. Biasanya lepas habis aku terus ke hujung waterfall tempat picnic utk minum dan makan nasi lemak kukus.


Climb ke Rover Trail clockwise. Photo by Mohd Farid


Aku bersama Lan di Rover Trail layan relak2. Photo by Mohd Farid

Frim Ride Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/alimuddin/sets/72157601443820628/detail/
Read more...

Wednesday, August 8, 2007

Putra Height Layan Ride

Selepas lebih setahun menghabiskan hujung minggu ride di Bukit Cermin, Putra Height, byk koleksi gambar2 hasil dari lensa digital aku. Sebahagian besar photo stunt merupakan regular rider di sini selain terdapat beberapa member baru.


Aksi otai Azahari, pioneer Bukit Cermin


Sham beraksi di bridge, pioneer Bukit Cermin


Amir merupakan antara rider generasi baru yg melayan trail Bkt. Cermin, putra Height

Putra Height Layan Ride photos gallery
http://www.flickr.com/photos/putraheight/sets/72157601304426353/
Read more...

Monday, August 6, 2007

Putra Height Bikin Trail 1

The Making of....

Semuanya bermula pada awal tahun lalu, di antara bulan april-june. Tak tahu pun kedapatan trail atau laluan offroad di Putra Height. Semua bermula dgn satu kunjungan ke rumah seorang kawan.


Early stage of development, parang & cangkul sebagai tools. Sham in action

Ok, kunjungan ke rumah Lan pada satu malam merupakan kali pertama aku jumpa dgn Zid. Dari situ baru Lan & aku tahu ada 1 climb di Bukit Cermin menuju ke Digi. Wahh!! dia punya climb, lung buster beb. Di sinilah terdapatnya S loop, section yg cukup steep & teknikal pada permulaanya. Climb section ni pada awalnya ramai yg sangkut. Selepas 2-3 ride, barulah mula berkenalan dgn beberapa rider terdekat sambil mendengar cerita. Dari situ mula kenal dgn Sham & Azahari, merekalah yg mula2 recce tempat tu.

Semakin lama rider yg try trail tu makin bertambah, so kami sama2 recce utk cari jalan keluar yg lebih best (masa tu di mana naik di situlah turun). After few rides, jumpalah satu downhill keluar melalui kebun kelapa sawit, teknikal gila beb! Ramai yg dah terpeluk pokok, langgar pokok dan ada yg tercium anak pokok kelapa sawit sampai bercalar muka.


Trail & loop yg terdapat di Bukit Cermin. Click to enlarge

Kawasan Kemalangan

Seperkara yg bahaya utk menuju ke situ adalah 1 downhill atas trail pasir berbatu kerikil. Nampak tak bahaya, so layan la downhill laju2. Tapi, malang tidak berbau akulah yg pertama crash hi-speed kat situ. Superman beb, abih gelong 8 rim aku, tak cukup dgn tu tayar depan siap pancit. Selepas itu beberapa siri kemalangan berlaku, ada yg peluk pokok kelapa sawit, berguling sampai kaki kena crank, menyosok semak, makan batu pon ada & macam2 lagi. Sekarang trail ini dinamakan 'Kawasan Kemalangan' dan digunakan sebagai chicken loop.

Steve Loop

Selepas beberapa ketika rasa bosan timbul sebab rasa trail tak cukup panjang & thrill. So, recce punya recce jumpalah 1 downhill. Mula2 main belasah turun tanpa tebas, cangkul & lain2. Best!!! Minggu selepasnya, barulah ada sedikit proses mencangkul utk menambah baikkan laluan. Rasa ghairah timbul sebab terlalu syok. Di satu ketika 1 rider telah melakukan kesilapan di penghujung laluan tersebut dan jatuh, kemudian terhempap basikal sampai pecah helmet. Loop ini kemudiannya dinamakan sempena nama rider tersebut (Steve Loop) dan kekal sampai sekarang.

Selepas itu kerja2 recce trail dingin sekejap. Tak lama disambung semula oleh aku & Sham serta sering disertai pada awalnya oleh Saiful. Kebanyakannya pada hari sabtu memandangkan atas sebab2 tertentu aku hanya dapat turun pada hari tersebut. Menurut Sham, "sabtu recce trail ahad layan kayuh".

Satu hari aku dan Sham telah menyambung trail dari Steve loop menuju ke kanan dan melalui 1 kawasan berbatu besar. Setelah dicangkul sebahagian laluan baru rasa yg misi tersebut agak mustahil memandangkan batu terlalu besar utk dilalui. Waktu inilah aku 2 kali terjatuh ke gaung di tepi laluan tersebut kerana basikal tersangkut pada batu besar di kiri laluan sewaktu testing. Jatuh terus menggelonsor ke bawah, nasib baik sempat berpaut pada batang pokok di lereng berkenaan.

Minggu berikutnya, Sham & Saiful telah menambak kembali laluan menjadi agak tinggi. Agak mustahil utk kayuh naik, selain selepas section itu terdapat 1 pokok besar yg telah lama tumbang menjadikan usaha utk menyambung trail tersebut terbantut di situ. Trail ini sekarang telah menjadi laluan alternatif sebelum menaiki 'Trail Tolak' shortcut terus ke hujung 'Steve Loop'.

More stories

http://alimuddin.blogspot.com/2007/08/putra-height-bikin-trail-2.html
http://alimuddin.blogspot.com/2007/09/putra-height-bikin-trail-3.html

Putra Height Bikin Trail Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/putraheight/sets/72157601302173197/detail/
Read more...

Tg. Malim Ride Suka-suka 2

Aktiviti kali ini lebih kepada percutian famili. So, sampai pada petang Sabtu 04/08/07 di Warisan Heritage Agro Resort, terus ambil kunci chalet. Di chalet terasa agak panas memandangkan tenaga elektrik disalur melalui generator yg hanya beroperasi sekitar pukul 7 petang. Maka, mandilah di sungai berdekatan utk segarkan badan, air memang cukup sejuk sampai terketar2 kedua-dua anak aku.


Inilah chalet tempat aku sekeluarga menginap

Sebahagian yg sampai awal telah keluar menaiki beberapa 4x4 utk survey dan letak tanda pada trail sekitar Selangor. Beberapa jejak harimau Maybank telah dikesan sepanjang aktiviti tersebut.


Bronco sedang memasang penunjuk arah trail. Photo by Kay

Malam selepas makan diadakan sedikit hiburan solo oleh Azri selaku penyanyi & pemain seksofon. Diteruskan pula dengan nyanyian karaoke oleh beberapa rider, hantam sajalah, lagu raya pun ada didendangkan mlm itu. Favourites? Alleycats!!! di'sumbang'kan oleh Bro Enul & Cik Mat. Layan.

Ahad 05/08/07 Riding Time!!!

Jarak Kayuh : 23.72 km + warm-up
Top Speed : 45.2 Km/h (my computer)

Secara dasarnya ride terbahagi 2 iaitu sebelah Perak & Selangor. Cukup menarik kerana trail berhampiran sungai yang merupakan sempadan kedua-dua negeri.

Jadual ride sepatut bermula seawal 8 pagi terpaksa ditangguh berikutan menantikan kehadiran ramai rider dari merata tempat, Ipoh, Puchong, Melawati, Taiping, CRCC dan lain2. Jumlah keseluruhan hampir 30 riders semuanya. Sekitar hampir pukul 10 baru ride bermula. Terdapat dua kenderaan bermotor terlibat sebagai sweeper dan penunjuk arah (Faizal & Aliman). Selain Izani (Man Belon) bersama 4x4 dan Bob selaku photographer.


Aku 2 dari kanan diapit oleh Cik Mat (kanan) & Azri. Photo by Bob

Trail kali ni melibatkan 3 climb yg panjang dipanggil Bukit Lahanat! 1 pada trail Perak & 2 di Selangor. Downhill ada hi-speed & moderate speed termasuk 1 trail singletrack tidak terlalu teknikal di penghujung trail Selangor.


Melalui 4km climb pertama, ramai juga yg pancit disini. Photo by Bob

Trail pertama agak pantas. Climb 4km ramai juga yg sangkut. Sebahagian akan melalui trail terdahulu tetapi disambung ke trail yg baru utk lebih panjang. Terdapat 2 rider yg cedera akibat terjatuh termasuk sebahagian yg terbabas ketika downhill, mungkin kerana terlebih syok layan. Terdapat beberapa tempat yg agak teknikal terutama yg melalui alur air yg mengalir melintasi downhill tersebut. Hampir di penghujung trail inilah aku ditahan oleh 1 apek yg marah kerana kami ride di ladang tersebut. Beliaulah yg mencabut semua penanda trail (apek tersebut telah kena sound keesokkannya dgn orang2 kuat tempatan, beliau telah pun memohon maaf). Sekitar pukul 11.30 selesai ride yg pertama.


Aksi Azri sejurus sebelum start ride trail ke 2

Trail ke 2 lebih perit. Climb yg lebih tinggi & panjang. Sebahagian rider skip trail ni, sebahagian lagi berpatah balik seawal climb yg pertama akibat pancit, termasuk yg memberi pertolongan kepada seorang rider wanita yg kejang otot. Selepas climb pertama terdapat 1 descent sebelum climb ke 2. Climb ke 2 sebahagian besar tolak, hanya 1-2 rider yg lepas. Terdapat 1 lagi descent selepas itu menghala ke singletrack. Dikhabarkan terdapat rider yg terbabas ketika downhill tersebut.


Singletrack yg terdapat dipenghujung trail. Photo by Kay

Memasuki singletrack aku ride agak slow. Ada dalam 4 riders aku bagi potong, sebelum aku cuba kejar semula. Tapi, bukanlah perkara bijak memandangkan dah 3 minggu tak kayuh, semakin menghampiri rider di depan, tiba2 ada 1 titi pendek yg bergoyang2. Aku terus berhenti mengejut kerana ada rider sedang menolak basikal melintasi titi tersebut, time ni la peha aku kejang otot, berhentilah duduk sekejap. Ash datang bagi 'spray gelak' sambil diperhatikan oleh Man Belon. Man Belon pun hairan, masa climb tak pulak kejang otot. Seminit lepas tu bangun dan sambung ride. Aliman & Faizal datang menyusul kemudian. Sempat makan pisang yg Aliman bawak dlm bakul motor. Sekitar pukul 1 tamat lah ride tersebut.

Sejurus itu sedikit demi sedikit riders pulang. Yg menginap enjoy makan tengahari dulu sebelum sebahagian naik 4x4 Man Belon dan mandi berhampiran trail ke 2. Dikhabarkan airnya sejuk & manis. Selepas minum petang barulah semua yg terlibat pulang ke rumah masing2. Satu lagi trip yg cukup menarik.

Tg. Malim Ride Suka-suka 2 Photos Gallery
http://www.flickr.com/photos/alimuddin/sets/72157601298912479/detail/
Read more...

Tg. Malim Ride Suka-suka 1

Alhamdulillah, program bertarikh 01 july 2007 berjalan lancar. Sekumpulan 5 riders bertolak dari puchong seawal 7.30 pagi. Ride bermula 9.30, seramai 8 riders semuanya. Aku bertindak sebagai photographer hari tu.


Dari kiri : Ijan, Hamizi (tunduk), Kay, Din, Gmie, Aku, Azri (Anak Otromen), Enul

Trail secara keseluruhannya XC & moderate speed DH. Ride tak panjang. Basically program terbahagi 3 iaitu ride, mandi & lepak makan kat Restoren Yik Mun sebuah restoren cina yg menyediakan makanan halal.

Ride Report

Jarak Kayuh : 18.09 km + tarmac


1st climb dari trailhead. Ijan bersama KONA barunya

Mula dgn perjalanan menuju ke trailhead. Terus masuk ke climb yg pertama. Secara keseluruhan semua climb adalah pendek dan berketinggian sederhana. Trail semua double track yg cukup bersih dan redup. Kebetulan ketika ini adalah musim buah durian. Maka ada ketika semasa ride akan berselisih dgn buah-buah durian yg tergantung di sekitar lereng bersebelahan trail, bau & pemandangan yg boleh menggangu konsentrasi ketika ride. Satu pengalaman yg cukup menarik. Di pertengahan ride tersebut terdapat 1 titi yg tidak berpaku, cukup cantik untuk rider posing.


Ijan melayani titi tidak berpaku, gayat jugak

Di hujung trail semua picnic di tepi sungai yg airnya cukup sejuk. Ada aksi terjun tiruk. Seperkara yg best adalah aktiviti memasak maggi & kopi di tepi sungai tersebut. Bila dah penat semua rasa sedap.


Azri dgn aksi terjun tiruk.. air sejuk abis


Hey, It's me! climb naik dari tepi sungai

Selepas selesai semua, ride bersambung ke sekitar perkampungan. Sampai di satu chalet terdapat 1 titi gantung. Sebahagian rider mengambil kesempatan utk ride merentasi titi gantung tersebut. Guess what? lagi senang kayuh dari berjalan utk melalui titi tersebut. Syok kayuh ada rasa goyang dan enjut2 sikit.


Chalet di penghujung trail berhampiran sungai & titi gantung

Keluar dari trail ke jalan utama dah tengahari. Selepas berkemas semua barang ke dalam kereta semua berpakat utk makan tengahari di Yik Mun. Menu utama Nasi Goreng Cina Takde Babi. Semua makan dan beransur balik sekitar 2.30 ptg. What a nice trip!


Click 'close' (x) utk replay slide.
Read more...

Saturday, August 4, 2007

Photo Gallery

Bash Ulu Tamu/Rening



Tanjung Malim Ride Suka-suka 2



Putrajaya Wetlands



Putra Height Layan Ride



Tanjung Malim Ride Suka-suka 2



Frim Bersama Republic of Puchong



Bash Sungai Serai



Hari Pekerja Berkayuh



Maybank Trail Tanjung Malim





Bash Bandar Tasik Puteri



Kiara Bersama LOSKA



Ride Collection 2005-2007


Read more...